Book Haul de iarnă sau ce cărți noi am în bibliotecă

Dacă mi-ați mai citit postările, poate știți că anul trecut am făcut un book unhaul, iar cărțile din acel teanc vor ajunge la voi prin intermediul unor concursuri pe care le am în plan împreună cu Elena de la eLitere.ro. Astăzi, a venit timpul pentrun un book haul sau o postare în care vă povestesc despre cărțile noi din biblioteca mea. Eu obișnuiesc să cumpăr și cărți electronice, însă poate că unii dintre cititorii mei sunt mai interesați de cărțile fizice. Dacă sunteți curioși, pot menționa și cărțile electronice  într-o altă postare.

Prima carte este Contează pe mine, serisă de Serge Joncour, pe care am primit-o la sărbători, de la o amică. A fost o surpriză plăcută pentru că nu primesc foarte des cărți de la prieteni, iar gestul ei, deși nu ne cunoaștem de mult timp, m-a lăsat fără cuvinte. În Contează pe mine, pare să fie o poveste de iubire contemporană dintre o stilistă, Aurore, și recuperatorul Ludovic. Cei doi locuiesc în același bloc și nu par să aibă interese comune, însă o întâmplare ciudată îi apropie, iar cu timpul, încep să se îndrăgostească. Este un roman postmodern cu teme actuale precum: iubire vs. degradare socială, solidaritate vs. egoism, urban vs. rural și nu numai.

A doua carte este de non-ficțiune și m-a intrigat de când am văzut ediția cea veche de la Tritonic, care nu se mai găsește. După un timp, a apărut o ediție nouă la Librex și bineînțeles că n-am vrut să ratez ocazia de a o avea. Despre Monica Ramirez am mai auzit și citit pe blogurile Anca și cărțile, Just Reading My Books și Delicatese Literare, iar cartea Cum se scrie un best seller are un titlu seducător pentru oricine cochetează cu scrisul, dar încă se luptă cu fantomele îndoielii și ale fricii. Eu mai am în plan să citesc și alte cărți despre scris, însă sunt tare curioasă ce sfaturi are această scriitoare cu privire la procesul creativ. Așa cum aflăm de pe spatele cărții, talentul unui scriitor nu este suficient pentru a scoate un roman bun, ci acesta trebuie să respecte anumite reguli de bază pentru a-și ține cititorii în priză. În calitate de cititor, m-am lovit uneori de cărți care au avut potențial, însă, fie nu erau scrise corect gramatical, fie redactarea nu a fost cea mai bună.

Iar a treia carte achiziționată este Dinastia, scrisă de Stelian Tănase și Elena Vijulie. În acest volum sunt relatate momentele de cotitură ale istoriei noastre, din timpul domniilor celor patru regi ai României: Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea și Mihai I. Cred că uneori trebuie să mai citim și astfel de cărți, pentru că este esențial să ne cunoaștem istoria, mai ales acum, într-o lume din ce în ce mai globalizată și plină de informații false care circulă foarte repede. Sunt sigură că acest volum ar merge perfect după O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri, scrisă de Neagu Djuvara, pe care am început-o cu câțiva ani în urmă, dar nu am avut timp să o continui.

Acestea sunt cărțile noi din biblioteca mea.

[ Intrebare ]:

Voi ați citit aceste cărți? Cum vi s-au părut?

 

2 Comments Add yours

  1. Ce frumuseți ai acolo! Să te bucuri de ele! Monica scrie foarte bine! Îți recomand și romanele ei de ficțiune

    1. Mersi mult! Și tu ai întotdeauna cărți frumoase recenzate pe blog. Știu că această scriitoare are romane captivante și am cam pus ochii pe câteva titluri, însă mi-am dorit cartea din haul un pic mai mult ca romanele ei. Sunt curioasă ce sfaturi are pentru începătorii într-ale scrisului. 🙂

Leave a Reply