Winter Reading Challenge / Ce cărți mi-a ales prietena mea cea mai bună?

Așa cum a scris și Elena în articolul ei, am descoperit provocarea Adelei de la Vanilla Moon Books și ne-am gândit să ne alegem una alteia cărțile pentru următoarele luni. Ce a ieșit a fost foarte interesant, așa că vă invit să citiți ambele articole.

Deși mai am cale lungă până voi termina Harry Potter și piatra filosofală, îmi doresc să citesc atât cărțile pe care le-ați votat în sondaj, cât și pe cele alese de Elena, fie alternându-le, fie luându-mă după impulsul de moment. Deși am foarte mute titluri tentante în minte, este totuși mai ușor să aleg dintr-un număr redus de cărți, decât să deliberez în fața bibliotecii ce volum să scot. Astfel, iată o parte din lista mea de lecturi pentru începutul anului 2018.

Voi începe cu cele două cărți polițiste: Zece negri mititei de Agatha Christie și Cianură pentru un surâs de Rodica Ojog-Brașoveanu, care sper să-mi dreagă gustul lăsat de cărțile mystery din acest an, care m-au dezamăgit profund. Deși pare greu de crezut, nu le-am citit nici pe Agatha Christie, nici pe Rodica Ojog-Braoveanu până acum, însă voi umple acest gol în curând.

Înainte de a trece la non-ficțiune, voi menționa Ultima licornă de Peter S. Beagle, de care uitasem complet până când am văzut cartea într-un wrap up al Adelei, iar Elena mi-a împrumutat ediția ei, deoarece volumul se găsește destul de greu, fiind o ediție mai veche. Îmi amintesc cu plăcere că am vizionat desenul animat cu mulți ani în urmă și tare cred că am plâns la anumite scene. Cel mai probabil, această lectură îmi va ține companie spre primăvară pentru că iarna am tendința să citesc cărți mai întunecate sau mai dense.

Și iată că am ajuns la titlurile de care sunt cel mai entuziasmată, deoarece mi-aș dori ca la anul să citesc mai multe cărți des scriere creativă pentru a învăța de la persoane avizate despre intrigă, personaje, perspective, cu scopul de a înțelege procesul de scriere al unui roman. Cărțile alese sunt On Writing de Stephen King, tradusă la noi ca Misterul regelui. Despre scris și Aspecte ale romanului de E. M. Forster, pe care am început-o în anul întâi de facultate, dar nu am mai avut timp să o continui. Știu că am parcurs primul capitol care mi-a plăcut foarte mult.

În final, aș vrea să-i mulțumesc din inimă Elenei, pentru cărțile alese și tare cred că vom mai repeta această provocare. Nu în ultimul rând, îi mulțumesc Adelei pentru videoclipul care ne-a inspirat să acceptăm provocarea și să scriem aceste articole. Vă invităm și pe voi să intrați în acest joc, dacă vă surâde ideea. Tot ce trebuie să faceți este să lăsați un prieten, iubit, părinte copil sau pe cine doriți voi, să vă aleagă cărțile pentru următoarea lună. Ce spuneți? Vă place această provocare?

8 Replies to “Winter Reading Challenge / Ce cărți mi-a ales prietena mea cea mai bună?”

Leave a Reply